Hlavní obsah

Pronásledovaného řidiče zradilo v Brně auto

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na počátku byla neopatrnost ženy v Brně, která si odložila kabelku s nemalou částkou na sedadlo vozu a ztratila nad ní dohled. Toho využil zloděj, který pak z místa i s pomocí kumpána zmizel. Neprchali ovšem dlouho.

Pronásledování řidiče na dálnici D2Video: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži došlo minulý týden ve středu, v pondělí o případu informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Padesátiletá žena si v odpoledních hodinách po nákupu nakládala zboží do auta a při tom si položila kabelku s peněženkou na sedadlo spolujezdce. „Minuta, kdy ji neměla pod kontrolou, stačila pětatřicetiletému muži k jejímu odcizení,“ uvedl Šváb s tím, že tak zloděj získal kořist v hodnotě 243 tisíc korun.

Pak muž nasedl do auta ke 30letému kumpánovi a oba zmizeli.

Po stopě pachatelů se vydali policisté. Pomohl jim kamerový záznam, který je nasměroval do půjčovny, kde zjistili, že si oba půjčili jiná, luxusnější auta. Prvního z dvojice následně vypátrali u rychlého občerstvení v ulici Bidláky.

Mladík po noční honičce v Praze ujížděl policii ve stejném autě i dnes odpoledne

Krimi

„Překvapený muž měl u sebe hotovost 20 000 Kč. Druhého vypůjčeného vozidla si povšimli policisté v centru Brna. Řidič nereagoval na pokyny k zastavení a vysokou rychlostí ujížděl směrem k dálnici D2,“ dodal mluvčí.

Za prchajícím vozem vyrazilo několik policejních aut. Muž se pustil do podivného manévru, kdy na benzínovou pumpu na výpadovce najel z opačné strany výjezdem a projel ji v protisměru, ale pronásledovatelů se nezbavil a z pumpy najel znovu do správného směru na dálnici D2.

Řidiče na úprku před policií na Trutnovsku nezastavila střelba ani náraz do sněhu

Krimi

Prchal směrem k Břeclavi, před exitem Hustopeče ho ale zradilo auto a policisté jej zadrželi.

„U sebe měl 30 tisíc v hotovosti, bílou sypkou látku a doznal i požití pervitinu. Obviněn byl z krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku. Na rozhodnutí o vině a trestu si počká ve vazbě, jeho komplic je za krádež stíhán na svobodě. Oběma obviněným, kteří se z lupu radovali jen několik hodin, hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Krimi

Při akci policie zajistila zhruba 100 tisíc korun. Kam zmizela polovina odcizených peněz a ukradené věci, kriminalisté nadále vyšetřují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám