Hlavní obsah

Prodavač dostal za znásilnění studentky sedm let

– PRAHA

Čtyřiatřicetiletý plzeňský prodavač Miloslav Račko má jít na sedm let do vězení za to, že znásilnil studentku medicíny. V úterý o tom v odvolacím řízení rozhodl pražský vrchní soud. Ten tak změnil březnový rozsudek plzeňského krajského soudu, který muže poslal za mříže na pět let. Račko se nyní může pouze dovolat k Nejvyššímu soudu.

Článek

Vrchní soud se případem muže, který další dívky osahával, nutil je se svlékat a nechat se fotografovat, zabýval už podruhé. Krajský soud poslal Račka loni v září za znásilnění, vydírání a ohrožování výchovy mládeže na pět let do vězení.

Státní zástupkyně se ale odvolala, protože požadovala vyšší trest. Vrchní soud loni v prosinci případ vrátil k novému projednání. Krajský soud v březnu dospěl ke stejnému rozhodnutí jako napoprvé.

Račko prodával občerstvení na konečné tramvaje číslo 4 v plzeňské čtvrti Bory, kde často nastupují studentky. Pěti z nich, některým ještě mladším osmnácti let, prý nabízel alkohol, poté je i násilím nutil svléci se do půl těla, někdy je spoutal a následně nahé vyfotografoval.

Dívky občas utekly, někdy se mu plán zdařil

Často se mu jeho plán zdařil, občas dívky utekly. U dvou z nich prý ale nešlo o jedinou "návštěvu" Račkova stánku, jednu prý několikrát opil a dívka se nechala fotografovat.

U šestého případu z 30. září 2005 vše ale došlo dál. Račko podle obžaloby odloudil studentku medicíny Lucii Š. ze zastávky do stánku s občerstvením, kde jí pak vyhrožoval a chtěl, aby si obnažila prsa.

Dívka se prý bránila, ale neuspěla. Muž dívku spoutal, ke zneužití údajně použil prsty a ramínko. Měl se také pokoušet o pohlavní styk, nakonec se prý uspokojil třetím o dívčino tělo.

Dívka pak utekla a vše nahlásila policii. Podle znalců utrpěla v důsledku prožité hrůzy vážnou duševní poruchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám