Hlavní obsah

Procházku obžalovali za krádež půlmiliardy jako uprchlého

Praha

Pražští městští žalobci podali v pátek k soudu obžalobu za tzv. krádež století. Františka Procházku, který měl s pomocí komplice odcizit z budovy bezpečnostní agentury půl miliardy korun, obžalovali jako uprchlého. Právu to řekla mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová. Oběma pachatelům hrozí až desetiletý trest.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Dnešního dne jsme k Městskému soudu v Praze podali obžalobu v případě tzv. krádeže století, kdy byla odcizena půlmiliarda korun. Oběma obžalovaným hrozí v případě odsouzení až desetileté vězení, přičemž jeden z nich je nadále stíhán jako uprchlý, druhý čelí obžalobě na svobodě,“ řekla v pátek Právu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Procházka je podezřelý, že v prosinci 2007 ze sídla bezpečnostní agentury G4S, u které pracoval, ukradl půl miliardy korun v hotovosti. Od té doby po něm policie pátrá. V červnu se objevily informace, že žije pod jiným jménem v Karibiku.

Policie po Procházkovi stále pátrá, jeho jméno i v červnu figuruje na seznamu hledaných osob.

Procházka měl k penězům bezpečnostní agentury přístup, byl v organizaci na pražském Žižkově zaměstnán ale jen čtyři měsíce. Ihned po krádeži zmizel, údajně jeho pohyb zachytily bezpečnostní kamery na jednom z evropských letišť. Od té doby o něm nebyly žádné informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám