Hlavní obsah

Případ ztracené Míši půjde k ledu. Jediný podezřelý spáchal sebevraždu

– Ústí nad Labem

Případ zmizelé Michaely Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem zůstane prozatím neobjasněný. Policie v srpnu ukončí prověřování případu, řekla v pondělí krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Teprve pak kriminalisté poskytnou veřejnosti o případu informace. Už dříve naznačili, že případ odloží.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová.

Článek

Muzikářová zmizela beze stopy 11. ledna zřejmě cestou do školy. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce v širokém okolí dívčina bydliště. Školačku policie ani po více než půl roce nenašla. Zvrat nepřinesla ani sebevražda hlavního podezřelého. Bývalý přítel matky Otakar S. se začátkem února oběsil v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku. [celá zpráva]

Server iRozhlas.cz minulý týden citoval z interního policejního dokumentu, podle kterého zůstala v případu jediná vyšetřovací verze. Ta, že právě on stojí za dívčiným zmizením.

V autě našli kružítko 

„Nejpravděpodobnější verzí se jeví ta, že pachatelem únosu je Otakar S. Pohřešovaná s ním odešla dobrovolně, buď pod nějakou legendou, nebo protože spolu byli domluvení, a během únosu došlo k nešťastné události, která vedla k její smrti (například hádka, předávkování léky),“ cituje server z dokumentu.

Poukazuje také na to, že v jeho voze kriminalisté našli kružítko a nůžky patřící dívce. Muž také čelil obžalobě za pohlavní zneužití, k soudu se ale případ už nedostal.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřešovaná dívkaVideo: Policie ČR

Policie informace nekomentovala. Na pondělí slíbila oznámení termínu tiskové konference k případu. Ani ten zatím neupřesnila. Podle Hyšplerové kriminalisté informace poskytnou až poté, co prověřování ukončí. „Ve chvíli, kdy s tímto závěrem budou seznámeny všechny dotčené strany, tak bude uspořádána tisková konference,“ doplnila Hyšplerová.

Ta už počátkem července naznačila, že by případ mohl být odložen. [celá zpráva]

Matka dostala podmínku

Policisté během pátrání po dívce zaměřili pozornost na lokalitu v blízkosti silnice na trase Ústí–Plzeň, kde se podezřelý muž už dříve pokusil o sebevraždu. V noci na 17. ledna, když poslal matce Míši esemesku, že si chce vzít život, podle informací Práva spal opilý ve svém vozidle zaparkovaném u silnice. Policisté si tehdy na místo vyžádali asistenci záchranné služby, která muže odvezla na psychiatrii.

Rodina dívky s médii nekomunikuje. Jak Novinky zjistily, matka Míši Eva dostala u Okresního soudu v Ústí nad Labem v květnu podmínku za propagaci nacismu. Podle soudu měla obžalovaná na svém facebookovém profilu Eva Braun (jméno milenky nacistického diktátora Adolfa Hitlera – pozn. red.) od roku 2013 do ledna 2017 mezi přáteli sdílet fotografie a texty s nacistickou tematikou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám