Hlavní obsah

Případ vraždy v poli: Jeden hází vinu na druhého, ten to popírá

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případem vraždy a jednoho pokusu o ní se začal v pondělí zabývat Krajský soud v Praze. Rostislav Zámečník (35) a jeho o rok mladší jmenovec Soukop měli podle obžaloby letos v dubnu ukopat a umlátit dva starší muže, které potkali v jednom z mladoboleslavských barů. Obžalovaným hrozí až 20 let vězení či výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod obžalovaných k hlavnímu líčeníVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Zatímco Soukop před soudem obžalobu víceméně potvrdil, Zámečník podle své výpovědi o žádném napadení neví. Oba Rostislavové se před osudnou dubnovou sobotou neznali, potkali se až v baru Mostek v Mladé Boleslavi, kde oba popíjeli se svými známými.

Po nějaké době si obě skupinky sesedly spolu a pokračovaly v zábavě. Připojil se k nim ale také čtyřiašedesátiletý Slovák, který se měl podle Soukopa před lety pokusit znásilnit současnou Zámečníkovu přítelkyni.

„Zeptal se mě (Zámečník), jestli ho chci naložit do auta a odvézt někam za město a zmlátit,“ prohlásil před soudem Soukop. Po chvíli vyšli před bar a sedli do Zámečníkova auta, kde Soukop, požádal muže o telefon. Muž si, v obavě, aby mu s telefonem neodjeli, sedl na zadní sedadlo. „Byl to způsob, jak ho vlákat do auta,“ komentoval Soukop, který do sebe podle svých slov přes den a večer vpravil gram pervitinu a litr vodky. „V jednu chvíli jsem byl opilý hodně, ale ten pervitin to nějak vyrovnával,“ popisoval svůj stav soudu Soukop.

Následně všichni tři odjeli kousek za Mladou Boleslav k obci Bukovno, kde podle obžaloby muže z auta vytáhli a Zámečník ho měl opakovaně mlátit a kopat do hlavy a do břicha. Zmláceného pak údajně okradl o dvanáct tisíc korun a mobilní telefon. Peníze si Zámečník se Soukopem rozdělili, mobil letěl z okna auta do tmy.

Svezl ho prý do Kosmonos

Zámečník ale jakékoliv napadení odmítl, pouze prý muže na vlastní žádost se Soukopem odvezl z baru do nedalekých Kosmonos, za což mu měl Slovák zaplatit dvě stě korun jako příspěvek na projetou naftu. V Kosmonosech muže vysadili a vrátili se do Mladé Boleslavi.

„Když by někdo chtěl spát s mojí přítelkyní, tak nepůjdu a toho člověka nebudu fyzicky likvidovat. To bych celej život nedělal nic jinýho, je to mladá krásná holka,“ nechápal obvinění Zámečník s tím, že v době údajného pokusu o znásilnění se svou dívkou ještě ani nebyl.

Foto: Novinky

Místo nálezu mrtvého muže

Tím ale tragická noc nekončila. Ke skupině, kterou oba Rostislavové opustili, si mezitím podle Soukopa přisedl jiný muž a přítomným dámám začal objednávat drinky. Chvíli se všichni normálně bavili, pak se ale situace vyhrotila. „Začal dotírat na mou družku a zvát ji na sex. Ona na něj, aby toho nechal, že je tam s přítelem a synem,“ uvedl Soukop.

Žena s mužem nicméně odešla před bar. „Vyběhl jsem za nimi, družku jsem odstrčil a poslal zpátky do baru, jemu jsem dal dvě rány otevřenou dlaní. Pak vyběhl Zámečník a táhl ho za ruku k autu,“ popisoval Soukop.

A situace se v podstatě navlas opakovala s tím rozdílem, že podle obžaloby Soukop se Zámečníkem strčili osmačtyřicetiletého muže do kufru auta. Opět odjeli na totéž místo v poli u Bukovna a vytáhli ho z auta. Zámečník ho podle státního zástupce, ale i Soukopa, zmlátil a zkopal, okradl o 2400 korun a mobilní telefon.

„Všechno je nesmysl”

„Oba poškozené nechali na místě, druhý z nich na místě zemřel, první napadený přežil jen díky vysoce specializované lékařské péči,“ uvádí v obžalobě státní zástupce Tomáš Milec. Soukop k tomu pouze poznamenal, že na poli do mužů mlátil jenom Zámečník. „Výpověď pana Soukopa je z devadesáti procent lživá, co se týče napadání poškozených. Je to prostě nesmysl, všechno,“ zkonstatoval Zámečník.

Oba Rostislavové druhý den odjeli na domluvenou brigádu. Tam Zámečník Soukopovi řekl, že se byl podívat na poli a oba muži už tam nebyli. Podle státního zástupce to byl ale právě Zámečník, který oběma mužům na poli ještě několikrát vrazil nůž do břicha. O tom ale údajně neví ani Soukop.

Zámečníkovi kromě odsouzení za vraždu hrozí i postih za maření úředního rozhodnutí, protože po Mladoboleslavsku řídil, i když mu byl odebrán řidičský průkaz. Oba muži nicméně čelí až dvaceti rokům pobytu ve vězení, v případě uložení výjimečného trestu i déle.

Reklama

Související články

Vraždili kvůli pár tisícům, těla odvezli

Jeden mrtvý, druhý těžce zraněný na hlavě a ležící nyní ve střešovické nemocnici. A to vše podle zjištění Práva kvůli pouhým zhruba patnácti tisícům korun....

Výběr článků

Načítám