Hlavní obsah

Případ sexuálního maniaka odročen

– ÚSTÍ NAD LABEM

Ve středu pokračovalo před ústeckým okresním soudem hlavní líčení s třicetiletým Martinem Dunou. Ten podle obžaloby loni od ledna do listopadu přinutil po celé republice k různým sexuálním praktikám 29 žen.

Foto: Markéta Rozšafná

Hradozámecké noci se zúčastní i zámek Dobříš, který své návštěvníky pozve na tajuplnou večerní prohlídku pojatou jako Výpravu za Třemi mušketýry.

Článek

Než jej policie odhalila, byl znám jako výtahový fantom, protože na ženy v řadě případů útočil ve výtahu nebo v jeho blízkosti. Duna od počátku stíhání svou vinu nepopírá a před soudem se k činům doznal. Předseda senátu Tomáš Plha případ odročil na 29. září, kdy budou čteny další výpovědi svědků.

Státní zástupce Dunu obžaloval ze znásilnění, vydírání a výtržnictví. Soud jeho případ začal projednávat koncem července.

Choval se arogantně

Obžalovaný se při středečním soudním jednání očividně nudil. Neustále se díval na hodinky, hlasitě vzdychal, chytal se za hlavu a za jeho suverénní slovní vstupy do svědeckých výpovědí byl soudcem i napomínán.

Třicetiletý Duna se stal známým zejména poté, co utekl policistům přímo ze severočeské policejní správy, kam jej přivezli po zadržení k výslechu. Večer téhož dne, kdy jim utekl, jej pak zadrželi v místě jeho bydliště v Boleticích na Děčínsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám