Hlavní obsah

Případ policisty, který škrtil studenta, míří ke kázeňskému projednání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policista Martin Kopp, který čelil obžalobě z napadení mladíka na policejní služebně, se nedopustil trestného činu. S konečnou platností o tom v pondělí rozhodl pražský městský soud. Případem policisty se bude nyní zabývat ředitel pražské policie, který má rozhodnout, zda nespáchal kázeňský přestupek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policisté Jan Nekvapil (vlevo) a Martin Kopp u soudu

Článek

Koppův spoluobžalovaný Jan Nekvapil za to, že mladého muže uhodil, dostal již loni tříletý podmíněný trest.

Odvolací senát městského soudu potvrdil prvoinstanční verdikt, uvedla mluvčí městského soudu Markéta Puci. Obvodní soud pro Prahu 2 v lednu postoupil případ ke kázeňskému projednání. Kauzou se zabýval již počtvrté, tři jeho předchozí rozsudky odvolací senát zrušil.

Předchozími rozhodnutími prvoinstanční soud osmatřicetiletého policistu osvobodil. Tvrdil, že výpověď napadeného mladíka byla nevěrohodná. Podle městského soudu ale muž neměl důvod si své napadení vymyslet.

Podmínka pro policistu za zbití studenta v Praze platí

Krimi

Incident se stal v březnu 2016 poté, co z Prahy odjela oficiální státní delegace čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Student na hlídku policistů a vojáků pokřikoval, že by se za tehdejší zásahy v souvislosti s návštěvou měli stydět.

Policisté mladíka legitimovali a nakonec zadrželi a odvezli na služebnu na Vinohradech. Podle obžaloby pak Nekvapil na policejním oddělení dal mladíkovi dvě facky, když seděl na židli s rukama spoutanýma za zády.

Byl agresivní, chtěl nahlédnout do auta, vysvětloval policista soudu zadržení studenta

Krimi

To, že mladíka uhodil, je vidět na kamerovém záznamu. Policista Kopp studentovi podle spisu později pouta sundal, začal ho škrtit a chtěl po něm, aby se už nikdy policistů neptal na důvody, proč má předložit občanský průkaz.

Podle obžaloby mu dal také jednu facku. Údajně ho ale napadl v jiné místnosti, kde nebyly kamery.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám