Hlavní obsah

Při vaření oběda se žena popálila na rukou a v obličeji

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ DUB

Nepříjemné chvilky prožila ve čtvrtek žena v Českém Dubu v severních Čechách, která v kuchyni svého bytu připravovala oběd. Při vaření se vznítil na pánvi olej a způsobil jí popáleniny na rukou a v obličeji. Skončila v péči lékařů.

Článek

K požáru vyjeli místní dobrovolní hasiči do ulice Řídícího učitele Škody. "Po příjezdu hasiči zjistili, že se vznítil olej na pánvi při smažení jídla. Žena, která pokrm připravovala se popálila na rukou a v obličeji," uvedl mluvčí libereckých hasičů Iva Michalíčková.

Díky rychlému zásahu hasičů se oheň nerozšířil na další části kuchyně. Hasiči předali popálenou ženu do péče lékaře přivolané záchranné služby.

Požáry v kuchyni jsou poměrně časté. Lidé mnohdy svojí neznalostí způsobí v dobrém úmyslu zhoršení situace, když do pánve s vroucím pokrmem nalijí studenou vodu, která však oheň neuhasí. Při takovémto požáru je vhodnější uhasit oheň mokrou utěrkou nebo přikrýt pánev pokličkou.

Podobný případ se stal v srpnu v Brně. Čtrnáctiletý školák zde vodou hasil hořící hranolky na pánvi. Hustý dým pak vyděsil sousedy, kteří přivolali na místo hasiče.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám