Hlavní obsah

Při show na sjezdovce v Přimdě se vážně zranil parašutista

Právo, Novinky, ČTK, pno, pab
TACHOV

Vážným zraněním jednoho z parašutistů skončila show, která probíhala na sjezdovce v Přimdě na Tachovsku. Jednomu ze skokanů se nepodařilo přistát na volné ploše a padák se mu zahákl ve stromech. Z těch se zřítil na zem a poranil se. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Článek

Mladý sportovec absolvoval se svými kolegy dohodnuté propagační seskoky. Padákem se ale zachytil na stromě, ze kterého se zřítil. Podle vedoucího lyžařského areálu Josefa Langmajera mladík komunikoval, ale stěžoval si na bolesti. Do nemocnice ho transportoval přivolaný vrtulník.

"Přesný rozsah zranění zatím neznáme," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Přivolaní hasiči podle svého operačního důstojníka nakonec zásah odvolali, protože mladík skončil po nehodě až na zemi.

"Proud vzduchu ho zanesl nad stromy a na jednom zůstal viset ve výšce osmi metrů. Odtud chtěl slanit po záložním padáku, ale větev se ulomila," doplnil k případu Langmajer.

Podle Langmajera se všech 20 předchozích seskoků na různá místa sjezdovky uskutečnilo bez problémů a lyžařům se show líbila. Parašutisté skákali z dvojplošníku.

Na sjezdovce, kde zatím není mnoho sněhu, se dnes konalo první veřejné lyžování. Nyní je tam 100 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám