Hlavní obsah

Při přestřelce byli zranění dva policisté

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Dva policisté ze Sokolova byli v noci na pondělí postřeleni poté, co se snažili zadržet ozbrojeného muže, který předtím ohrožoval pistolí svého zaměstnance. Při přestřelce v areálu firmy u Habartova byl zraněn i pachatel, jehož nakonec přivolané policejní posily zpacifikovaly.

Foto: Petr Pevalka

Penzion pro seniory - oprava technického zázemí

Článek

Všechno začalo kolem osmé hodiny večer. Majitel přepravní firmy naléhal na jednoho ze svých řidičů, aby odjel s kamiónem do Hamburku. Když to zaměstnanec odmítl, jeho šéf se ho snažil přinutit k výjezdu s pistolí v ruce.

Mířil mu přímo na obličej a poté několikrát vystřelil do vzduchu tak, že kulka ohrožovanému prosvištěla kolem hlavy. Řidič vše okamžitě odjel nahlásit na policii.

"Zjistili jsme, že ozbrojený pachatel se zdržuje ve své firmě. Když policisté vstoupili do areálu, začal po nich bez varování pálit. Jednoho policistu kulka zasáhla do stehna, druhému škrábla koleno. Policisté střelce vyzvali, aby se vzdal. Na to reagoval další střelbou, kterou už policisté opětovali, a zasáhli ho do nohy. Pak už kapituloval a byl zadržen," řekl k případu sokolovský policejní ředitel Oldřich Tomášek.

Policista, který byl zasažen do stehna, leží v sokolovské nemocnici. Ta však odmítá sdělit informace o jeho stavu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám