Hlavní obsah

Při požáru sběrny v areálu kladenské Poldi vybuchovaly plynové lahve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

V areálu někdejšího Poldi Kladno v noci vypukl požár ve sběrně surovin. Oheň způsobil škodu za zhruba 20 milionů korun. Podle hasičských vyšetřovatelů začalo patrně hořet kvůli vznícení prodlužovacího kabelu. Zásah komplikovaly i výbuchy propanbutanových lahví. V sobotu o tom informovala mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

Požár sběrny v KladněVideo: HZS Středočeského kraje

 
Článek

Požár ve výkupně kovového odpadu v ulici Na Valmetce byl nahlášen před půlnocí. V areálu byl jeden lehce popálený muž, který se zřejmě také nadýchal zplodin. Záchranáři ho po ošetření převezli do kladenské nemocnice. Lehké zranění utrpěl i jeden z hasičů, po ošetření však pokračoval na vlastní žádost v zásahu.

Požár se podle Kerekové rychle šířil, protože areál sběrny byl hodně členitý a bylo v něm uskladněno dost hořlavých materiálů, navíc i několik velkých propanbutanových lahví. Dvě z nich explodovaly, výbuch nikoho nezranil. „Oheň měl stále velkou intenzitu a na hlavním objektu se začala propadat střecha, proto si velitel zásahu vyžádal další posily,” uvedla mluvčí.

Na Zlínsku hořela lesní školka, škoda za sto tisíc korun

Krimi

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu dnes před 2:00. Z objektu vynesli propanbutanové lahve, které ochlazovali vodou. Poté začali hledat skrytá ohniska. Nacházeli je hlavně pod zborcenou konstrukcí, část poškozené stavby museli postupně rozebírat. Požár hasiči zcela zlikvidovali před 10:30.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár sběrny v areálu bývalé Poldi Kladno

Přímé škody na budově a technickém vybavení předběžně vyčíslili na dvacet milionů korun, uchránit se podařilo majetek za pět milionů. Podle vyšetřovatelů vznikl požár po vznícení prodlužovacího kabelu. „Proč k němu došlo, bude patrné po technické expertize ve spolupráci s odbornou skupinou z Technického ústavu požární ochrany Praha,” dodala Kereková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám