Hlavní obsah

Při požáru chatky majitelka vyvázla jen s lehkým zraněním

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naštěstí jen s velmi lehkou drobnou popáleninou vyvázla majitelka při požáru zahradní chatky v sobotu dopoledne v Nových Sadech v Olomouci. Přes zásah hasičů plameny rychle pohltily celý objekt.

I přes zásah hasičů z hořící chatky zbylo jen torzoVideo: HZS Olomouc

 
Článek

„U požáru chatky o velikosti asi čtyři krát tři metry společně zasahovaly tři jednotky hasičů,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Plameny nekompromisně a velmi rychle pohltily celý objekt, v těsné blízkosti se nacházelo několik dalších dřevěných přístřešků a chat, které jednotka profesionální stanice pomocí vodní clony ochraňovala. Hasičům se velmi rychle podařilo požár lokalizovat, z objektu vynesli menší tlakovou láhev bez poškození a v bezpečné vzdálenosti ji v průběhu zásahu monitorovali,“ řekl Hošák.

Požár zcela poničil dřevěnou zahradní celoročně obytnou chatku. „Obyvatelka se včas dostala do bezpečí, nicméně utrpěla drobné popáleniny na rukou. Hasiči ženu ošetřili, záchrannou službu zdravotníků volat nemuseli. Dohasili drobná ohniska požáru a rozebrali torzo dřevěné obvodové konstrukce zcela zničeného objektu,“ dodal Hošák.

Příčinou vzniku požáru se zabývají vyšetřovatelé. „S největší pravděpodobností půjde o zahoření od kotle na tuhá paliva. Majitel vyčíslil škodu na 100 tisíc korun,“ uzavřel Zdeněk Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám