Hlavní obsah

Při pohledu do hlavně se hokejisté loučili se životem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nedělní cesta na zimní stadión v Třemošné u Plzně stála dvojici amatérských hokejistů málem život. Ocitli se tváří v tvář nebezpečnému člověku, který krátce předtím prostřelil krk taxikáři. Na oba muže střelec dvakrát vypálil z bezprostřední blízkosti, aby je jako nepohodlné svědky umlčel. V tu chvíli nad nimi museli stát všichni svatí. Útok přežili bez větší újmy. Jedna z kulek zasáhla ruku řidiče, který skončil v péči lékařů.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Když jsme se koukali do hlavně pistole, blesklo mi hlavou, že už jsme mrtví," vzpomíná jeden z dvojice mužů. Své jméno zveřejnit nechce. Oba kamarády přivedla na místo krvavého incidentu náhoda. "Jeli jsme si zahrát hokej. V křižovatce jsme viděli stát vozidlo taxislužby a za ním ležel na zemi člověk. Zastavili jsme asi deset metrů od taxíku, abychom zjistili, co se stalo. Mysleli jsme si, že jde o nehodu, při které taxík srazil chodce," řekl muž.

Nejprve stáhl okýnko a uslyšel volání o pomoc. "U krajnice, asi tři čtvrtě metru od dveří našeho auta, jsem zaregistroval postavu v bundě a v kalhotách. Přišlo mi to, jako kdyby ten člověk právě vylezl z pangejtu. Měli jsme za to, že to je ten taxikář. Vypadalo to, že je v šoku a zmatený z toho, že srazil chodce. Už jsem otvíral dveře a nakročil pravou nohou ven, když jsem zahlédl, jak drží v ruce pistoli a míří na nás. Pak se ozvaly dva výstřely. Jen jsem cítil zápach střelného prachu. Když jsme se vzpamatovali, ten člověk už tam nestál," sdělil svědek.

Oba muži potom vyběhli z auta ven. "Stopl jsem projíždějící auto a požádal jeho řidiče, aby zavolal policii. Mezitím už jsem sám zalarmoval záchranku. Pak jsme se starali o toho taxikáře. Nejdříve to vypadalo, že je bez známek života. Později ale začal komunikovat. Řekl, že byl v autě postřelen a že necítí nohy. Na první pohled nebyly vidět známky zranění. Nevšimli jsme si toho, ani když jsme ho pomáhali nakládat na nosítka záchrance. Zřejmě to měl někde na tom krku," uvedl dále muž, který tvrdí, že se podruhé narodil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám