Hlavní obsah

Při opravě plynovodu v Praze se ozval výbuch, dva lidé jsou zraněni

Novinky, ok, jap
Praha

Při opravě plynovodu na pražském Žižkově došlo v pátek k explozi, při které se zranili dva lidé. Několik lidí z okolí muselo být evakuováno.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie a plynaři na místě událostiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Exploze se ozvala Biskupcovou ulicí kolem půl jedenácté dopoledne. „Dva lidé se zranili. K explozi došlo při opravě plynovodu,“ potvrdil mluvčí policie Jan Daněk.

Hasiči po příjezdu na místo evakuovali 10 lidí. „Šlo zřejmě o výbuch zbytkového plynu v potrubí, při našem příjezdu byli dva lidé v péči záchranné služby. Únik plynu naměřen nebyl, a tak se lidé mohli následně vrátit do domu,” doplnila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo, kde se ozval výbuch.

„Záchranáři ošetřili dva muže, ročník narození 1968. Jeden utrpěl popáleniny na čtyřech procentech těla, druhý na 30 procentech těla. Muž s vážnějším zraněním skončil na jednotce intenzivní péče vinohradské nemocnice, druhý ve stejné nemocnici ale na popáleninovém oddělení,“ sdělila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

„Naše pohotovost byla přivolána k události až po výbuchu. Předtím tam prováděla servisní firma nějaké práce na hlavním uzávěru plynu v domě. Více informací zatím nemám,“ řekl Novinkám mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek.

Proč k výbuchu došlo, není zatím jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám