Hlavní obsah

Při nočním požáru bytu v Praze zachránili hasiči 15 lidí a dva psy

Novinky, Pavel Jaňurek

Obyvatele domu v pražských Stodůlkách vyhnal v neděli časně ráno z jejich domovů štiplavý kouř. Požár zachvátil byt v prvním podlaží, hasičům se postupně podařilo zachránit patnáct lidí a dva psy.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár bytu ve StodůlkáchVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo okolo třetí hodiny ráno v přízemním bytě v Chalabalově ulici. V době příjezdu první jednotky hasičů již hořel byt v plném rozsahu.

„Na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů, dále posádky pražské záchranné služby a policisté,” sdělil Novinkám na místě zástupce velícího důstojníka Jan Kulhánek.

Hasiči postupně z domu zachránili jedenáct dospělých, čtyři děti a také dva psy. Všechny děti preventivně prohlédli záchranáři, kteří si na místo vyžádali také velkokapacitní speciál Atego.

Hasiči likvidovali noční požár v Rapotíně

Krimi

V jejich péči skončili také obyvatelé vyhořelého bytu. Dvě děti a jednu ženu převezla záchranka do nemocnice.

Zachráněným nájemníkům domu poskytli hasiči deky na zahřátí. Proč začalo v bytě hořet a jak vysoká bude škoda napáchaná požárem, je předmětem dalšího vyšetřování.

Jak zjistil reportér Novinek na místě plameny kompletně zničily přízemní byt a částečně poškodily fasádu domu. Zplodiny hoření byly na fasádě viditelné až ve třetím patře.

Reklama

Výběr článků

Načítám