Hlavní obsah

Při nehodě v Beskydech se zranilo sedm lidí, z toho čtyři děti

Právo, hon
Bílá

Tři dospělí muži a čtyři děti ve věku od tří do 13 let se zranili při nehodě, která se stala v sobotu odpoledne v katastru obce Bílá v Beskydech. Při srážce dvou automobilů zasahovali kromě záchranářů i hasiči.

Foto: HZS MSK

U nehody v Bílé zasahovali i hasiči.

Článek

Jak uvedl mluvčí záchranky, původně bylo při nehodě, která se stala nedaleko hraničního přechodu se Slovenskem, nahlášeno pět zranění, nakonec bylo ošetřeno sedm lidí. „Všichni pacienti byli při vědomí a v kontaktu se záchranáři.

Utrpěli většinou středně těžká zranění – ponejvíce zad a páteře, též pánve, hlavy a v jednom případě zasahující lékař vyslovil podezření na otřes mozku. Závažnější se jevil stav dvanáctileté dívky s poraněním páteře.

Ta byla vrtulníkem po ošetření přepravena do ostravské fakultní nemocnice. Ostatních šest postižených bylo sanitními vozy transportováno na úrazovou ambulanci nebo urgentní příjem nemocnice ve Frýdku-Místku,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Foto: HZS MSK

Jeden z automobilů po nehodě

U nehody zasahovali také hasiči. „Hasiči spolupracovali se zdravotníky při ošetřování zraněných a jejich transportu do sanitek a vrtulníku. Zároveň vysokotlakým proudem zlikvidovali drobné zahoření jednoho z havarovaných vozidel a odpojili akumulátory. Jeden z automobilů převrátili z boku zpět na kola, sorbentem zasypali uniklé provozní náplně a asistovali odtahové službě s naložením vraků,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Po dobu zásahu byla silnice uzavřena, krátce před půl třetí byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh a provoz řízen kyvadlově policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám