Hlavní obsah

Při nehodě u Benešova zemřela dvouletá dívka

– BENEŠOV/SLANÝ

Při čelním nárazu auta zahynula v sobotu dopoledne v Soběšovicích na Benešovsku dvouletá dívka. Záchranářům se nepodařilo přes veškerou snahu obnovit srdeční činnost děvčete a lékař konstatoval smrt.

Článek

K nehodě vyjely v 11:44 dvě posádky sanitek z Benešova. "Na místě byli dva zranění - muž a jeho přibližně dvouletá dcera. Muž byl při vědomí a utrpěl pravděpodobně lehčí zranění a poranění hrudníku," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková. Dívku, která nejevila známky života, se ale nepodařilo zachránit.

"Posádka okamžitě zahájila neodkladnou resuscitaci a na místo byla přivolána Letecká záchranná služba z Prahy. Ve spolupráci s leteckou záchrannou službou, kdy se posádky v resuscitaci střídali, se snažili záchranáři celých 50 minut obnovit základní životní funkce dítěte," uvedla mluvčí s tím, že lékař konstatoval smrt.

Zraněný muž byl po ošetření převezen do benešovské nemocnice.

Nehoda u Slaného

Středočeští záchranáři zasahovali už ráno u dopravní nehody v obci Vítov nedaleko Slaného, kde havarovalo osobní auto a převrátilo se na bok. Záchranáři ze Slaného, kteří vyjeli v 7:23, našli ve voze řidiče s mnohočetnými poraněními, který byl v bezvědomí, uvedla Janečková.

Po ošetření byl předán Letecké záchranné službě Praha, která pacienta transportovala do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Podle slov zasahující posádky byl pacient pravděpodobně pod vlivem návykových látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám