Hlavní obsah

Při nehodě šesti aut zemřel člověk

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl
NOVÝ JIČÍN

Dvě hromadné nehody v úterý dopoledne zatarasily dva hlavní silniční tahy na Novojičínsku. Nejprve po deváté hodině se na I/48 mezi Hranicemi a Novým Jičínem srazilo šest aut a zemřel jeden člověk, zhruba o hodinu a půl později se mezi Hranicemi a Odrami srazila další tři vozidla.

Článek

Od rána na Novojičínsku chumelilo a silnice byly namrzlé. Renault Laguna však měla sjeté letní pneumatiky, navíc zřejmě jela příliš rychle a dostala smyk. Postupně se srazila s dalšími třemi auty, jednou avií a jedním polským kamionem jedoucími v protisměru i za ním.

Viník utrpěl vážná zranění a byl vrtulníkem přepraven do ostravské fakultní nemocnice. Třicetiletý muž z Ostravy z automobilu z protisměru však na místě zahynul. "Bohužel řidiči náhlé zhoršení počasí podcenili, o čemž svědčí i ojeté letní pneumatiky na novějším voze viníka nehody," povzdychla si novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková. K tragickým následkům karambolu přispěly i chybějící středová svodidla na frekventované čtyřproudé silnici tvořící spojnici mezi Ostravskem a zbytkem republiky a zároveň sloužící jako výpadovka na Polsko.

Při další nehodě trpěla kuřata

Slova policejní mluvčí potvrdila nehoda na nedaleké silnici I/47 u Emauz nedaleko Oder. Avie vezoucí živá kuřata se střetla s další avií, do nich narazilo osobní auto. Jednoho zraněného přepravil vrtulník do olomoucké nemocnice, těžce zraněnou ženu odvezla sanitka do nedaleké nemocnice v Novém Jičíně. "Profesionální hasiči z Bílovce a hasiči ze Semperflexu Odry pomohli přeložit devatenáct tisíc kuřat na náhradní vozidlo. Všechna drůbež přežila," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám