Hlavní obsah

Při nabíjení mobilu začal v Rožnově hořet byt

Právo, mhr
Vsetín

Dvě jednotky hasičů likvidovaly v sobotu časně ráno požár bytu v osmém nadzemním podlaží bytového domu v Kulturní ulici v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Vzniknout mohl při nabíjení mobilního telefonu. Škoda, která při něm vznikla, byla vyčíslena na zhruba půl miliónu korun. Právu to sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň způsobil škodu za půl miliónu korun.

Článek

Požár vypukl krátce před druhou hodinou ranní. „Vznik požáru v jedné z místností bytové jednotky v osmém nadzemním podlaží bytového domu, jehož část majitel využíval jako domácí dílnu, zaregistrovali sami obyvatelé. Ti se také pokusili o jeho uhašení. Majitel vzal z chodby ruční hasicí přístroj, vběhl do zakouřené místnosti a náplň přístroje vystříkal do prostoru hoření,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň způsobil škodu za půl miliónu korun.

O úplnou likvidaci požáru a odvětrání bytu se pak podle něj postarali hasiči z Rožnova pod Radhoštěm a Valašského Meziříčí. „I přes komplikace s příjezdem na místo zásahu, kdy cestu hasičům blokovala zaparkovaná vozidla, se první jednotka dostala na místo devět minut po vyhlášení poplachu. K uhašení požáru hasiči použili nástěnného hydrantu v chodbě objektu,“ konstatoval Netopil.

„Za vznikem požáru s největší pravděpodobností stála technická závada elektroinstalace nebo závada při nabíjení mobilního telefonu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám