Hlavní obsah

Při fotbalu se mladíci srazili hlavami, jeden upadl do bezvědomí

Novinky, pno
UHERSKÝ BROD

V boj o život se o víkendu proměnilo fotbalové utkání dorostenecké divize mezi družstvy Uherského Brodu a Žďáru nad Sázavou hrané v Uherském Brodu. Krátce před poločasem se při vzdušném souboji srazili hlavami dva mladíci. Oba zůstali po střetu ležet bezvládně na trávníku. Jednomu z chlapců zapadl jazyk a upadl do bezvědomí.

Článek

Díky pohotovému zásahu hlavního rozhodčího a vedoucího domácího týmu se podařilo fotbalistův stav stabilizovat. Oba muži poskytli zraněným mladíkům první pomoc. Informoval o tom portál zlín.cz.

"Zranění vypadalo opravdu hrozivě. Ještě teď mi běhá mráz po zádech," uvedl hlavní rozhodčí Vlastimil Ogrodník.

Hráči nabíhali na centrovaný míč do pokutového území. Gólman míč vyboxoval a následně se střetl s útočníkem. Záchranná služba byla na stadiónu Na Lapači do pěti minut. Lékařka kvůli vážnému stavu jednoho z chlapců povolala vrtulník letecké záchranné služby.

Chlapec byl letecky transportován do brněnské nemocnice, druhého převezla sanitka s těžkým otřesem mozku do nemocnice v Uherském Hradišti. Podle dostupných informací jsou oba fotbalisté mimo ohrožení života a jejich stav je stabilizovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám