Hlavní obsah

Při brutálním znásilnění ukousl ženě část prstu

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Ukousnutá část prstu na ruce, krvácející rána na hlavě, četné kousance a pohmožděniny po celém těle - v takovém stavu našli policisté v noci na sobotu v jednom z hotelů v centru Zlína 45letou ženu, která jim krátce předtím telefonicky oznámila, že se stala obětí znásilnění.

Foto: Milan Haluška
Článek

"S tak brutálními praktikami při znásilnění jsme se dosud nesetkali," uvedl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Žena skončila v péči zdravotníků a bude se ze zranění léčit čtrnáct dnů. "Utrpěla také velký duševní otřes," doplnil Mitáček.

Policisté hned po příjezdu do hotelu násilníka zadrželi v pokoji, kde po činu usnul. "Vyšetřovatel si nechá udělat i jeho vyšetření týkající se duševního stavu. Zároveň zkoumáme, zda se nemohl dopustit podobného činu i dříve někde jinde," uvedl Mitáček.

Oběť před útokem pohostil

Sedmadvacetiletý muž z Kopřivnice údajně do Zlína přijel, protože tady má manželku, s níž se před časem rozvedl. Se svou pozdější obětí se seznámil v bufetu na nádraží. Padli si do oka, popíjeli pivo a on ji později pozval na večeři, na níž ji bohatě hostil jídlem, šampaňským a dalším alkoholem asi za tři tisíce korun. Poté se spolu odebrali do hotelu.

"Tam se na ni muž vrhl, začal ji bít a strhal z ní šaty. Žena se pokusila utéct, nahá vyběhla na chodbu, kde ji však pachatel dostihl, odvlekl zpět, zamkl v pokoji a pokračoval asi hodinu v násilnostech. Mlátil ji po celém těle, při tom ji tvrdě kousal, až ji připravil o část prstu, a poté znásilnil. Žena byla po útoku sice zeslábla, protože ztratila mnoho krve, ale když pachatel usnul, dokázala ještě utéct ven, pachatele uvnitř zamknout a z recepce případ ohlásit," uvedl mluvčí.

Pachatel své pohnutky při výslechu částečně osvětlil, policisté však o nich zatím nechtěli hovořit s ohledem na další vyšetřování. "Byl obviněn z trestného činu znásilnění, za což mu hrozí až osm let vězení," doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám