Hlavní obsah

Přežila manželův vražedný útok

Právo, pab
VEJPRNICE

Do domácí péče propustili tento týden lékaři z nemocnice sedmapadesátiletou ženu z Vejprnic na Plzeňsku. Před čtrnácti dny ji přijali v kritickém stavu s několika bodnými ranami v hrudníku. Matka tří dětí přežila manželův vražedný útok. Ten za to do vězení nepůjde, ještě před příjezdem policie se na místě zastřelil.

Článek

 Život ženě zachránila včasná operace a hlavně pořádná dávka štěstí. Čepel nože jen těsně minula srdeční komoru. Chirurgové si přesto museli poradit s propíchnutou plící a rozsáhlým vnitřním krvácením.

Manžele považovali sousedé za vzorný pár. Nezaregistrovali, že by se někdy pohádali. Co tedy muže tak vyvedlo z míry, že sáhl po noži a vrhl se na manželku ? "Dostali se do sporu kvůli narůstajícím dluhům souvisejících s mužovým podnikáním. Žena mu vyčetla, že chce ručit na další půjčky rodinným majetkem," řekl zdroj obeznámený s případem.

Oba se začali hádat na zahradě. Tam zůstali jen chvilku. Žena totiž chtěla jít dovnitř, aby venku nedělali ostudu. Tam hádka vygradovala. Muž začal křičet , že zabije jí, děti a pak sebe. Sebral nůž a vrhl se na ni. Když se tělo po několika bodných ranách bezvládně skácelo k zemi, muž šel do prvního patra a tam si legálně drženou pistolí prostřelil hlavu. Zraněná žena si stačila ještě mobilem zavolat pomoc.

Policisté případ řeší jako pokus o vraždu

Ještě v den tragédie se sousedé s manželi zdravili. "Hanku jsem dopoledne viděla v obchodě. Objednávala zákusky na rodinnou oslavu," řekla asi 70leté důchodkyně. Jiný soused zase uvedl, že muže zdravil přes plot. "Něco kutal na zahradě. To, co se stalo, mě úplně sebralo. Hlava mi to nebere," přemítal nahlas 50letý muž.

Policisté nyní případ překvalifikovali z ublížení na zdraví na pokus o vraždu. "Ten útok byl veden s cílem ženu zabít. To koresponduje i s výpovědí poškozené. Vyšetřování si tak od nás převzala krajská správa," řekl šéf kriminalistů Okresního policejního ředitelství Plzeň-sever Vlastislav Fiala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám