Hlavní obsah

Přesuňte hřiště, jinak tu zavraždím dítě, hrozí neznámý vyděrač

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Strach a obavy mají rodiče dětí, které si hrají v Olomouci v Parku malého prince na jednom z nejlidnatějších sídlišť města. Neznámý vyděrač hrozí, že pokud do konce května nebude toto velké hřiště s množstvím herních prvků odstraněno, zavraždí tu dítě. Neskrývá přitom, že jej inspiroval norský masový vrah Andreas Breivik. Případem se již zabývá policie.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Nápis, který se objevil v olomouckém Parku malého prince.

Článek

Hrozba se objevila na jedné ze zídek v parku. "Nedojde-li do 31. 5. 2012 k přesunu tohoto hřiště, zavraždím náhodné dítě na tomto hřišti," vzkázal neznámý vyděrač a menším písmem ještě dopsal: "Stejně jako Andreas Breivik jsem obeznámen s faktem, že pro konání úřadů je třeba zabít."

"S vnoučaty tu chodím už osm let a neskrývám, že mám strach, co by se mohlo stát. Je smutné, že někomu vadí dětské hřiště. Možná jde o nervově labilního člověka, který bydlí v okolí, a vadí mu, že děti jsou holt někdy živější. Že by však kvůli tomu zabíjel, to je hrozné pomyšlení," svěřila se Právu parku se svými pocity 55letá Jarka.

"Já si myslím, že jde o nějakého nervózního důchodce, kterému vadí dětský křik. Lidé se však bojí. Nikdo nemůže s jistotou říci, že svou výhrůžku nemyslí vážně," dodala k tomu vedle sedící 46letá Věra.

"Své dvě děti už do parku raději nepouštím a nejsem sama. Co se bavím s kamarádkami, mají také velké obavy. Snad toho grázla brzy chytí," sdělila Právu 30letá Jana, která bydlí v jednom z panelových domů, které Park malého prince obklopují.

Policie se již nápisem zabývá. "Zatím je to šetřeno jako přestupek proti občanskému soužití," řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle s tím, že policisté případ neberou na lehkou váhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám