Hlavní obsah

Přes stav nouze vykradl v Sokolově obchod, může dostat až 8 let

Právo, Rudolf Voleman
Sokolov

Až na osm let za mřížemi může skončit 27letý zloděj, který vyloupil v noci na sobotu prodejnu s elektrozbožím v Sokolově. Důvodem tak vysoké sazby za trestný čin krádeže a poškození cizí věci je skutečnost, že se ho dopustil v době vyhlášeného stavu nouze kvůli šíření koronaviru.

Foto: Policie ČR

Zloděj se dostal do obchodu když rozmlátil dveře

Článek

„Naopak zřejmě využil této skutečnosti a vloupal se do sokolovské uzavřené prodejny,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Kamenem měl muž nejprve rozbít skleněnou výplň vstupních dveří a poté vniknout dovnitř. Po prohledání prodejny z ní měl odcizit vše co mu přišlo pod ruku, například mobilní telefon, tablet, notebook a další příslušenství k počítači v celkové hodnotě téměř 13 tisíc korun,“ pokračovala mluvčí s tím, že ukradnout chtěl i pokladnu se dvěma tisíci korunami.

Policie obvinila muže, který děsil falešnou zprávou o nakažené pokladní

Koronavirus

„Díky včasnému zákroku policistů byl zloděj přímo při činu zadržen a následně odvezen na policejní služebnu,“ dodala Týřová, podle které na vysklených dveřích prodejny nadělal obviněný škodu přes 15 tisíc korun. Mladý muž skončil ve vazbě.

„V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám