Hlavní obsah

Před soudem bude v kauze Kuřim vypovídat herec Skála

– BRNO

U brněnského krajského soudu bude ve čtvrtek pokračovat proces v kuřimské kauze výslechem dalších 14 svědků. Patrně k nejzajímavějším bude patřit přítel Josefa Škrly herec Viktor Skála a další členové Škrlovy náboženské sekty.

Článek

Skálova dcera měla dopomoci Barboře Škrlové v získání identity dvanáctileté dívky Anny, když se za ní vydávala před soudem a při odborných lékařských testech. Skála, který patří k oporám činoherního souboru Městského divadla Brno, se v minulosti aktivně zapojil do života náboženské sekty Poselství Grálu, odštěpené od Hnutí Grálu.

K soudu jsou předvolány také "tety" z Klokánku, které pečují o týrané chlapce Ondru a Jakuba, příbuzní hochů a také lékařka Milana Smékalová, stíhaná za to, že týrání dětí neohlásila policii.

V procesu čelí skupina šesti osob obžalobě, podle níž brutálně týrali dnes osmiletého Ondru a desetiletého Jakuba. Cílem útrap, které lze přirovnat k mučení, bylo chlapce psychicky zlomit a udělat z nich lidi poslušné všech příkazů.

Děti byly bity, páleny cigaretami, řezány ostrými předměty, topeny ve vodě a zavírány do psích klecí. Obžalovaným, mezi nimiž jsou i matka a teta chlapců, hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám