Hlavní obsah

Před domem autokrosového závodníka vybuchla nálož

ČTK, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŠKOV

Obyvatele Šaratic na Vyškovsku vyhnala v pátek v noci ohlušující exploze z postelí. S úžasem pak sledovali, jak výbuch neznámé trhaviny zničil luxusní vilu místního podnikatele a bývalého závodníka Tomáše Hrdinky, který spal uvnitř spolu s manželkou a 13letým synem.

Článek

Nálož vybouchla po druhé hodině ranní. Podle hasičů vytvořila jámu o průměru 70 centimetrů, poškodila garáž i část třípatrového domu. U okolních asi dvaceti domů pak tlaková vlna zničila některá okna a dveře.

"Nikdo nebyl zraněn. Způsobená škoda se odhaduje celkem na 2 milióny korun," upřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Podle něj nenásledoval po výbuchu požár.

Místo výbuchu zkoumali celý den pyrotechnici, kteří hledali zbytky výbušniny.

Rodinu hlídá ochranka

Policie ani Hrdinka nezná motiv činu. Kriminalisté musí prověřit několik verzí. Zaměří se na myslivce z Vážan nad Litavou, kde Hrdinka koupil pozemek. Myslivci se ve vzájemném sporu brání jeho záměru, aby na něm vystavěl tréninkovou trať pro kros. Možnými pachateli jsou také ukrajinští dělníci, kteří u Hrdinků před časem pracovali a viděli zajištěnou rodinu s třípatrovým domem a luxusní mercedes. Vyloučit zatím nelze ani některé obchodní partnery nebo závistivce z okolí.

"Nikdo z nás doma, ani kolem firmy nemá žádné problémy, nemám dluhy a s nikým nemám žádné problematické kontakty. Připouštím, že každým okamžikem čekám na telefon, kterým někdo požádá o výkupné, ale nedává to smysl. Každopádně jsem manželku i syna uklidil do bezpečí a kolem celé rodiny už je ochranka," sdělil Právu Hrdinka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám