Hlavní obsah

Pražský okruh zastavila nehoda kamiónu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravu na Pražském okruhu zastavila v úterý odpoledne nehoda kamiónu a osobního vozu. Zatímco osobní automobil zůstal po nehodě zdemolovaný na dálnici, kamión sjel do příkopu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na Pražském okruhuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

"Krátce po 15. hodině nám byl ohlášena nehoda kamionu a osobního vozu, ke které došlo na 6,5. kilometru Pražského okruhu ve směru na dálnici D1," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na místo kromě policistů vyrazili také hasiči a záchranáři. Ti převezli posádku osobního vozu k dalšímu vyšetření do nemocnice.

"Při nehodě byli zraněni celkem čtyři lidé, jednalo se o řidiče osobního vozu a o tři děti. Všichni byli s lehkými zraněními převezeni do Thomayerovy nemocnice v Praze," sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kolona, která vznikla v úterý po nehodě na Pražském okruhu.

Po nehodě unikala z nádrže havarovaného kamionu nafta. Kvůli zásahu hasičů musel být na dálnici zastaven provoz, po přečerpání nafty z kamiónu pak policisté zprůjezdnili jeden jízdní pruh.

"Na místě zasahovaly dvě naše jednotky. Hasiči přečerpali z nádrže kamionu přibližně 80 litrů nafty. Osobní vůz pak na žádost policie odtlačili mimo dálniční těleso," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Kvůli nehodě byly blokově odbavovány Cholupický i Lochkovský tunel. Prakticky okamžitě se tak vytvořily dlouhé kolony.

"Řidiči osobních vozů mohou místo nehody objet přes Barrandov a po Jižní spojce. Řidič nákladních vozů musí bohužel vyčkat v koloně," doplnil Hulan.

Další nehoda v opačném směru

Nehoda čtyř osobních vozidel pak komplikovala provoz na 4,8. kilometru Pražského okruhu ve směru k dálnici D5.

"I tato nehoda si vyžádala zranění. Všechna vozidla se však podařilo odstavit mimo jízdní pruhy," dodal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám