Hlavní obsah

Pražskou vilu zachvátil požár, odpadky sahaly do výšky 1,5 metru

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Devět jednotek hasičů zasahovalo od šesté hodiny ráno u požáru vily na pražských Vinohradech. V domě i na zahradě bylo plno odpadků, což hasičům značně ztěžovalo hašení požáru. Vzhledem k počtu zasahujících hasičů byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Požár domu na VinohradechVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Dohašovací práce ve dvoupodlažní vile budou probíhat celé dopoledne, v domě je opravdu velké množství odpadků,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

Plameny zachvátily požár domu s odpadem

Hasiči se do objektu nemohli dostat, proto museli hasit pouze z venku a za pomoci požární plošiny. Na více než hodinu byla také uzavřena Benešovská ulice pro veškerou dopravu. Po osmé hodině byl obnoven provoz autobusů MHD.

Foto: HZS Praha

Plameny zachvátily požár domu s odpadem

"Většina jednotek po desáté hodině odjela, na místě nyní pracují specialisté na vyhledávání příčiny požáru," dodala mluvčí. V zahradě, ale i v domě, byly odpadky všeho druhu. Od komunálního odpadu přes nábytek. Ten byl navršený jak na zahradě, tak v domě až do výšky 1,5 metru.

Foto: HZS Praha

Plameny zachvátily požár domu s odpadem

V domě v době požáru nikdo nebyl, příležitostně ho ale zřejmě obývali bezdomovci. Příčiny požáru vyšetřují hasiči i policisté.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči na místě požáru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám