Hlavní obsah

Pražskou rozhlednu Doubravka poškodil požár

Praha
Aktualizováno

Požár ve středu ráno poškodil dřevěnou rozhlednu Doubravka v pražských Kyjích. Plameny se hasičům podařilo rychle uhasit, jedna ze tří patek rozhledny je ale požárem poškozena. Na místo přijel statik, informovali na Twitteru pražští hasiči.

Ohořelá rozhledna DoubravkaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Zprávu o požáru rozhledny dostali hasiči kolem 5:45 hodin. Na místo vyrazili dobrovolní i profesionální hasiči. Kvůli špatně přístupnému terénu se první jednotka dostala na místo zhruba za 13 minut.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Rozhledna Doubravka ve středu ráno. Ohořelá je levá spodní část.

„Kolegové zjistili, že hoří jedna ze tří stabilizačních částí rozhledny do výšky asi šesti metrů. Nasadili jeden proud vody a rychle ten požár uhasili,” sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči následně kontrolovali konstrukci rozhledny termokamerou a hledali případná skrytá ohniska. K rozhledně byl povolán i statik.

„Během dopoledního došetření byla vyloučena technická závada. Vyšetřovatelé proto prověřují, zda k požáru došlo nedbalostí nebo úmyslně. Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 000 korun,” doplnil odpoledne Kavka.

Foto: Novinky

Hasiči zasahují u požáru rozhledny Doubravka v Praze

Rozhledna Doubravka v přírodním parku Čihadla v Praze 14 byla zpřístupněna v půlce června 2018. Experimentální 23,5 metru vysokou vyhlídkovou věž z akátového dřeva navrhl architekt Martin Rajniš. Rozhledna vznikla z iniciativy Městské části Praha 14, která je i vlastníkem stavby. Kromě akátového dřeva rozhlednu tvoří modřínové dřevo a ocelové prvky.

Muž v Praze zapálil luxusní mercedes, vybuchl mu do obličeje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám