Hlavní obsah

Praha uzavře na tři dny průjezd Malou Stranou

– Praha

Pražský magistrát uzavře od pondělí 4. listopadu do středy 6. listopadu průjezd Malou Stranou mezi Valdštejnskou ulicí a Újezdem. Důvodem jsou dopravní komplikace, které působí oprava kolejí a uzavírka na Smetanově nábřeží. Uvedl to náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Foto: Pavel Janurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidiči budou muset jezdit tunelem Blanka nebo po Severojižní magistrále. Do oblasti budou vpuštěni jen rezidenti a dopravní obsluha. Na Smetanově nábřeží opravuje dopravní podnik (DPP) od začátku tohoto týdne koleje, práce mají trvat do 7. listopadu.

Tunel Blanka má po čtyřech letech provozu kolaudaci

Domácí

„Opatření potrvá od pondělních 06:00 do středečního večera. Potřebujeme zajistit možnost průjezdu tramvají a také možnost dostat se do oblasti složkám integrovaného záchranného systému. Chci všechny řidiče požádat o trpělivost a využití objížďky tunelovým komplexem Blanka nebo Severojižní magistrálou. Děláme maximum pro to, aby omezení bylo co nejkratší,“ uvedl Scheinherr.

Očekává se nárůst dopravy

Dopravní opatření přichází kvůli opravě v Křižovnické ulici a dočasnému uzavření Smetanova nábřeží. „Zatímco tento týden dopravě ulevily podzimní prázdniny a dovolené, příští týden se očekává až 30procentní nárůst automobilové dopravy,“ uvedl Scheinherr.

Tento počin ocení celý svět. Praha po 40 letech rozšíří chodníček smrti na hlavní nádraží

Domácí

Tramvaje nejezdí mezi zastávkami Staroměstská a Národní divadlo. Tramvaje jezdí po objízdných trasách. Rovněž řidiči po nábřeží neprojedou a musí jezdit ve směru do Křižovnické přes most Legií na Malostranské náměstí, dále Letenskou a přes Mánesův most na náměstí Jana Palacha. V opačném směru mohou jet z Dvořákova nábřeží na Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše a přes Klárov a Malostranské náměstí na Újezd a přes most Legií.

Reklama

Výběr článků

Načítám