Hlavní obsah

Požár zničil rodinný dům

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

V pátek odpoledne a večer likvidovali hasiči požár rodinného domu ve Svojanově u Moravské Třebové. Při požáru se jedovatých zplodin nadýchal soused, který se snažil oheň uhasit před příjezdem hasičů. Byl převezen k nemocničnímu ošetření. Předpokládaná škoda je milión korun.

Článek

"Na místo události operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotku hasičů z Moravské Třebové a povolal také dobrovolné jednotky. V době požáru v objektu nikdo nebyl a plameny byly zpozorovány až ve chvíli, kdy prohořel strop nad kotelnou. Požár se snažil, před příjezdem hasičů, likvidovat soused, ale při hašení se nadýchal jedovatých zplodin a přivolaná zdravotnická záchranná služba ho převezla do nemocnice," řekla mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Podle vyšetřovatele hasičů bylo ohnisko požáru v kotelně na tuhá paliva v přízemí domku. "Hasičům komplikoval hašení i fakt, že v dílně, která byla vedle kotelny, byly tři kanystry s benzinem a jedna propan-butanová láhev ze které unikal hořící plyn. Plameny stačily poškodit dřevné stropy, krovy, střešní krytinu. Dále bylo poničeno nářadí, ale i domácí stroje a stavební materiál, protože dům se průběžně rekonstruoval. Kouř a saze poničily i vybavení obytné části domu," sečetla následky Horáková. Škoda byla odhadnuta na necelý jeden milión korun, příčiny požáru se dál vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám