Hlavní obsah

Požár ve Zlíně vyhnal nájemníky z domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

V noci na neděli zachvátil požár byt na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Hasiči museli kvůli kouři evakuovat 18 nájemníků. Dým vyhnal lidi i na balkony. Odstavená auta a sněhové bariéry zabránily nasazení výškové techniky. Nájemníky proto hasiči postupně vyvedli přes schodiště domu. Nikdo nepřišel k úrazu. Po vyvětrání se lidé vrátili do svých bytů.

Článek

Oheň vznikl v bytě v prvním patře. Příčinou byla zřejmě závada na bateriích, které během dobíjení explodovaly. Oheň se pak rozšířil po celém bytu a způsobil škodu 700 tisíc korun. Při požáru se nadýchala kouře mladá žena a její dvě děti ve věku tři a pět let. Na místě je ošetřili zdravotníci. Nikoho nemuseli převézt do nemocnice.

Oheň v bytě hasiči zlikvidovali během půl hodiny, pak celý dům postupně odvětrávali přetlakovou ventilací. Práci jim během zásahu a následného vyšetřování komplikoval agresivní nájemník, který byl úplně opilý a nedokázal pochopit, že ho hasiči nechtějí v době evakuace pustit do jeho bytu. Vysvětlit mu to musela policejní hlídka.

Hasiči v neděli dopoledne bojovali také s požárem hospodářského stavení v Lidečku na Vsetínsku. Oheň tady zničil celý objekt s uskladněnými zemědělskými stroji. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední budovu s uskladněným senem a další dům. Příčinu požáru vyšetřují, škodu zatím nevyčíslili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám