Hlavní obsah

Požár v plzeňské firmě Varia-plus způsobil škodu za 35 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Čtvrteční požár v areálu plzeňské firmy Varia-plus způsobil škodu 35 milionů korun. O výši škody informoval operační důstojník hasičů Plzeňského kraje. Plechová hala a navazující zděná administrativní budova společnosti, která se zabývá distribucí výčepní techniky a výčepního zařízení, hořely ve čtvrtek odpoledne a večer. Hasiči oheň dostali pod kontrolu před 21:00 po čtyřech hodinách náročného zásahu.

Foto: Jan Švábek, Právo

Požár továrny Varia-plus

Článek

Požár v plzeňské části Litice podle operačního důstojníka hasilo 13 jednotek. Šedočerný hustý dým stoupající z místa byl vidět kilometry daleko. Plechový objekt se pod náporem ohně zhroutil, střecha i stěny spadly. Strop se zřítil také v administrativní budově. Hasiči museli použít jeřáby s plošinami, aby mohli vodu pouštět shora. [celá zpráva]

V době, kdy začalo v budově hořet, byli uvnitř lidé. Odešli ale podle ředitele krajských hasičů Františka Pavlase sami ještě před příjezdem hasičů. Zdravotníci tak ošetřili jen jednoho ze zasahujících hasičů, který kvůli horku fyzicky zkolaboval. Do nemocnice ale nemusel.

V Plzni hořel sklad výčepní technikyVideo: Jan Švábek, Právo

Hasiči při zásahu používali dýchací techniku. Podle Pavlase zásah ze začátku komplikoval slabý proud vody v místních požárních hydrantech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám