Hlavní obsah

Požár v domě na Dobříšsku odřízl matku s dětmi v patře, duchapřítomností se zachránily

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Knín

Vylétnutí žhavého popelu z kotle ve středu zapříčinilo podle vyšetřovatele požár, při němž byla matka se třemi syny uvězněna v rodinném domě. Oheň je odřízl od schodiště, a znemožňoval jim tak, aby opustili hořící dům. Záchranná služba je ošetřila na místě bez nutnosti transportu do nemocnice, informoval mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hasiči zachránili matku se třemi dětmi z domu pomocí nastavovacích žebříků.

Článek

K požáru vyjely jednotky hasičů po osmé hodině ráno do obce Nový Knín na Dobříšsku. V době vzniku požáru byla matka s dětmi ve druhém patře rodinného domu. Při nahlašování události uvedla, že k požáru došlo s výbuchem kotle v přízemí, oheň se šíří na schodiště, a proto se nemohou dostat ven z domu.

„Operační důstojník na místo ihned vyslal čtyři cisternové automobily, automobilový žebřík, plošinu, velitele čety a vyšetřovatele příčin požárů. Do příjezdu hasičů se majitelka i přes mimořádně stresující situaci zachovala velmi duchapřítomně, zavřela se s třemi syny v nejvzdálenějším pokoji od požáru a utěsnila dveře. Tím výrazně omezila pronikání zplodin hoření do místnosti a umožnila jim tak přežít do příjezdu prvních jednotek,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Středočeského kraje

Matka byla se syny uvězněna ve druhém patře domu

Pomocí nastavovacích žebříků hasiči z domu všechny čtyři obyvatele zachránili a poskytli jim první pomoc v podobě kyslíkové terapie. Záchranáři je pak na místě ošetřili bez nutnosti transportu do nemocnice. Hasiči požár dostali pod kontrolu za 45 minut, stejný čas jim zabralo dohašování a ventilace objektu.

„Příčinu vzniku požáru vyšetřovatel stanovil na vylétnutí žhavého popelu z kotle. Škoda byla vyčíslena na 50 000 korun, hasiči uchránili majetek za jeden milión korun,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám