Hlavní obsah

Požár poničil dům v Olomouci, škoda přesáhla milion korun

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Škodu přes milion korun způsobil v noci na sobotu požár rodinného domu na Kubatově ulici v olomoucké městské části Chválkovice. Oheň se rozšířil od komína, podkrovní prostor velmi rychle zavalil hustý, nebezpečný kouř. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, jeden hasič byl při zásahu zraněn. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zaměstnal několik jednotek hasičů.

Článek

Dým se podle mluvčího rozšířil prakticky po celém domě. K rychlé lokalizaci požáru pomohlo hasičům i speciální zařízení pro hašení a řezání zvané Cobra.

„Z prostor zasažených požárem a zakouřením vynosili hasiči před objekt vybavení a různé další věci,“ uvedl mluvčí.

Při zásahu se podle něj hasiči snažili i o to, aby se požár nerozšířil na sousední přilehlé rodinné domy, na místě obyvatelům ohněm zasaženého objektu pomáhal i člen posttraumatického týmu z řad hasičů.

Hasiči při zásahu postupně dohledávali skrytá ohniska a odkryli část stropní konstrukce. Objekt také ochladili a postupně odvětrali s využitím přetlakové ventilace. Obyvatelům z hořícího domu nabídli pomoc s uskladněním vybavení sousedé.

Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření. „S největší pravděpodobností bude potvrzeno poškození komínového tělesa,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že během požáru došlo k drobném zranění zasahujícího hasiče v obličejové části. „Ten byl spíše z preventivních důvodů odvezen k ošetření do nemocnice, z níž byl po kontrole následně propuštěn,“ doplnil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám