Hlavní obsah

Požár bytu na Jesenicku: Muž v obavách vyskočil z okna, zranil se také hasič

Právo, pem
Vidnava

Dva lidé se zranili při požáru, který zachvátil ve středu brzy ráno byt ve Vidnavě na Jesenicku. Jeho obyvatel a jeden ze zasahujících hasičů skončili v péči lékařů. Příčinu požáru hasiči zjišťují, ve hře je nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Následky požáru bytu ve Vidnavě

Článek

Hasiči vyrazili k požáru před pátou hodinou ranní, kromě vyslání profesionálních a dobrovolných jednotek požádali o součinnost také kolegy ze sousedního Polska.

„Obyvatel bytu před plameny a kouřem ve snaze o záchranu života vyskočil z okna, přitom se poranil na dolní končetině. Požár v několika místnostech bytové jednotky jsme velmi rychle lokalizovali. Během činnosti u zásahu došlo k řeznému poranění také jednoho z dobrovolných hasičů, oba skončili v péči posádky zdravotníků záchranné služby,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V Moravském Písku plameny připravily budovu o střechu, škoda půjde do milionů

Krimi

Byt v prvním patře patří městu a podle starosty Rostislava Kačory (Volba pro Vidnavu) je po požáru neobyvatelný.

„Muž, který v něm bydlí, je momentálně v nemocnici, a zatím nevíme, jak dlouho tam zůstane. Ve Vidnavě však má rodiče. Samozřejmě, pokud by bylo třeba, zajistíme mu náhradní bydlení. Na ulici ho nenecháme,“ řekl Právu starosta.

Při požáru na ubytovně v Plzni vyskočil muž z okna

Krimi

Okolnosti a příčinu požáru stejně jako výši škody hasiči zjišťují. „Není vyloučena nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,” dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve vyhořelé boudě v Třinci našli mrtvolu

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují okolnosti pátečního požáru v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku, kde shořela na louce dřevěná bouda. Hasiči v ní našli...

Výběr článků

Načítám