Hlavní obsah

Potyčku před diskotékou viděli policisté a nezasáhli

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Při potyčce před mosteckou diskotékou Neprakta, která před týdnem vyústila ve smrt dvou mladých mužů, byli přítomni policisté. Tvrdí to majitel klubu, podle kterého byli muži zákona na místě ještě před osudnými výstřely a nijak nezasáhli.

Foto: Dana Machová

Předškolní klub v Teplicích.

Článek

"Dva policisté a dva strážníci byli v době přestřelky na místě, ale nezasahovali. Čekali na posily. Skupina útočníků byla velmi agresivní, a to i k lékařům, kteří později na místo přijeli pomoci raněným," sdělil dnes novinářům majitel diskotéky Josef Smolík.

Mostecký policejní ředitel Václav Jakubík jeho slova potvrdil. "Zda se zachovali takticky správně, to vyhodnotí Útvar kontroly a stížností krajské policejní správy. Zabývá se tím od minulého týdne. Sám jsem je požádal o co nejvyšší objektivitu," uvedl ředitel Jakubík.

Obě strany se obviňují ze lži

Přítomnost policejní hlídky a dvou strážníků na místě střetu je to jediné, na čem se obě strany incidentu shodly. Ve všem ostatním se liší, útočníci a ochranka se vzájemně obviňují ze lží.

Výtržníci například tvrdí, že nebyli ozbrojení a do klubu se chtěli dostat za kamarádem jako každý jiný návštěvník. "Přijeli jsme taxíky, nebyli jsme ozbrojení. Když jsme chtěli dovnitř, ochranka mě začala prohledávat. Tak jsem ji poučil, jak se má chovat k hostům. To ji asi vyprovokovalo. Dostal jsem pěstí a tím to všechno začalo," sdělil jeden ze čtyř obviněných z výtržnictví Jan Sláma.

"Je to zjevná lež. Důkaz, jak rozhodní a tvrdí byli, je moje auto. Že byli neozbrojení? Jen těžko někdo může uvěřit, že někdo prořízl všechny čtyři pneumatiky prstem, čelní sklo roztříštil dlaní a bez klacku nechal na kapotě takové stopy, jaké tam jsou," řekl Smolík.

Pohřeb obětí bez incidentu

Policie přijela na místo po telefonátu od majitele diskotéky. To ještě byli osmnáctiletý mladý muž a jeho o rok starší kamarád naživu. Smolík také zopakoval, že jeden z výtržníků držel pistoli a mířil na ochranku.

"Někdo z ochranky křičel: Polož to. Pak padla rána, možná dvě, pak další. Viděl jsem, jak jeden z útočníků padl k zemi. Ostatní trochu couvli a pak, bez ohledu na ležící tělo, znovu zaútočili. Křičeli, že ochranku zabijí. Záchranka měla problémy dostat se ke zraněnému," uvedl Smolík.

Pravdu má zjistit rekonstrukce, která proběhne do dvou týdnů. Pondělní pohřeb obou obětí se obešel bez incidentů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám