Hlavní obsah

Postřelení hráče airsoftu ostrou zbraní nebyl trestný čin, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Policie odložila vyšetřování případu hráče airsoftu, který loni na Nymbursku omylem postřelil spoluhráče ostrou zbraní. Tu si tam odložil policista, jehož jednáním se teď bude zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Airsoftová hra u středočeských MilovicVideo: aktu.cz

 
Článek

„Spisový materiál byl odložen, neboť bylo zjištěno, že se ve věci nejedná o trestný čin, protože podezřelý osmadvacetiletý muž jednal ve skutkovém omylu. A to s ohledem na okolnosti a místo nálezu zbraně, kdy se důvodně domníval, že se jedná o zbraň airsoftovou,“ vysvětlila v pondělí mluvčí policie Petra Potočná.

Incident se odehrál 6. října v Milovicích. Střelec na hráče vystřelil v domnění, že střílí airsoftovou zbraní, byla to však zbraň ostrá. Dechové zkoušky u účastníků byly negativní. Policie nejprve odmítala komentovat, že majitelem zbraně byl policista. Nyní to ale přiznala.

„Spisový materiál byl dále postoupen na GIBS k prověření možné trestní odpovědnosti majitele střelné zbraně za nedbalostní těžké ublížení na zdraví,“ konstatovala Potočná. Zbraň byla soukromá a vlastněná legálně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám