Hlavní obsah

Postrach policistů zadržen

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Policie po několika týdnech dopadla v úterý šestatřicetiletého Radomíra Czudka z Hrádku na Frýdecko-Místecku, který byl hledaný kvůli tomu, že v dubnu v opilosti najížděl autem na strážníky. Czudek měl se strážci zákona už v minulosti dlouhodobé konflikty a stal se známým poté, co obvinil dva policisty z krádeže historických medailí.

Článek

Podle názoru státního zástupce, který Czudkovi uvěřil, policisté před třemi lety při nepovolené prohlídce Czudka okradli o historické medaile v hodnotě necelých pěti tisíc korun. Syn okresního policejního ředitele Václav Habrnál a jeho kolega byli sice obžaloby u soudu pravomocně zproštěni, na základě dovolání nejvyšší státní zástupkyně se ale kauza vrátila zpět. Nové rozhodnutí zatím nepadlo.

Když bylo po Czudkovi v dubnu vyhlášeno pátrání, změnil vizáž. Zadržen byl v úterý v Třinci. "Policista ho poznal podle způsobu, jakým se pohyboval. Samozřejmě věděl, že je po něm vyhlášeno pátrání," uvedla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková.

Czudkovo zatčení se neobešlo bez problémů. "Na výzvu policistů k prokázání totožnosti , vytáhl z oděvu střelnou zbraň a řekl - nech mě být, nebo tě zastřelím," dodala policejní mluvčí. Nakonec si ale dal říct a nelegálně drženou zbraň odhodil na zem. Teď zřejmě skončí ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám