Hlavní obsah

Postrach ostravských tělocvičen je ve vazbě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravským kriminalistům se podařilo dopadnout muže, kterého podezírají z dlouhé série krádeží v šatnách školních tělocvičen. Využíval toho, že si tělocvičny odpoledne pronajímají různé kolektivy za účelem sportovních aktivit a šatny někdy nechávají nezabezpečené.

Článek

V Ostravě šestadvacetiletý Slovák kradl od loňského listopadu do konce letošního března, pak své aktivity přesunul do jiných lokalit. Zatčen byl před několika dny a ke všemu se přiznal. Okradených lidí je jenom v Ostravě téměř sedm desítek, škoda je vyčíslena prozatím na 700 tisíc korun.

V několika případech se muž dokonce za pomocí kradených průkazů totožnosti nechal zapsat do různých cvičení. "Pak pro něj nebyl problém získat klíče od šatny. V nepozorovaném okamžiku pak vybíral obsah tašek a kapes," uvedl kriminalista Miroslav Adamčík. 

Kromě toho má obviněný na svědomí také několik vloupání do různých objektů v Českých Budějovicích, Valašském Meziříčí a také na Hukvaldech. Bral hlavně elektroniku, peníze, mobilní telefony a šperky. Vloupal se také do prodejny s elektronikou v Hlučíně na Opavsku. "Tam ukradl z výlohy 36 mobilních telefonů. Zjistil ale, že šlo jenom o makety," dodal kriminalista.

Policisté zjistili, že zadržený muž byl již dříve na Slovensku odsouzen k čtyřletému trestu za vykradení zlatnictví a nyní ho slovenská policie hledá kvůli dalším podezřením. Zatčen byl po krátké automobilové honičce. "Snažil se ujet, ale když viděl, že ho pronásleduje několik policejních aut, zastavil. Ke všem krádežím se přiznal a říkal, že by chtěl všechno napravit," řekl šéf ostravských kriminalistů Radovan Vojta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám