Hlavní obsah

Postiženým dětem někdo otrávil na ranči ovce

– OPAVA
Právo, hon

Zatím neznámý pachatel otrávil o víkendu kamerunské ovce v Dětském ranči v Hlučíně na Opavsku. Do dvou výběhů pro zvířata nasypal jed. Čtyři ovce jsou po smrti, dalších šest je v kritickém stavu a některé z nich zřejmě otravu nepřežijí.

Článek

Podle šéfa dětského ranče to přitom není poprvé, co se musí zařízení pro handicapované děti vypořádat s podobným útokem. Před několika lety neznámí surovci během noci ve stáji svázali a ubili jednoho koně, pak dětem zničili záhon s vypěstovanou zeleninou.

"Podobnou otravu jsme tady měli před třemi lety, tehdy uhynulo několik zvířat, většinou kozy. Lama tehdy otravu přežila, od té doby je ale slepá," posteskl si šéf ranče Josef Dudek.

Policie podle něj pachatele zřejmě ani tentokrát nezjistí kvůli vysokému počtu návštěvníků. "Bylo tady asi 300 lidí. Motivem, proč někdo takovou věc udělá, je podle mne čistá zlomyslnost," dodal Dudek s tím, že pachatel by si měl uvědomit, že nejvíce ublížil dětem.

Dětský ranč v Hlučíně vznikl před osmnácti lety jako hipoterapeutické centrum, slouží ale zároveň jako výletní místo pro rodiny se zdravými dětmi. K vidění jsou zde desítky zvířat, kromě kamerunských ovcí jsou to především koně, poníci, kachny, husy a další domácí drůbež.

Podle Josefa Dudka zřejmě nelze dalším otravám zabránit jinak, než kolem výběhů nainstalovat bezpečnostní kamery. "Uvažovali jsme o tom už před třemi lety, ale bohužel jsme na to zatím nenašli peníze," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám