Hlavní obsah

Posledního mačetového útočníka z Nového Boru dopadli v Anglii

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie dopadla posledního z pětice podezřelých Romů z loňského mačetového útoku v nonstop baru Pivní pomoc v Novém Boru na Českolipsku Jakuba Žigu, který byl stíhán jako uprchlý. Na základě evropského zatykače byl zadržen v Anglii a do ČR předán orgánům činných trestných řízení. Právu to potvrdil ústecký krajský státní zástupce Jan Jakovec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Předání z Velké Británie proběhlo kupodivu rychle, proběhlo to během pár dnů,“ řekl Právu Jakovec.  Krajský soud v Liberci dvacetiletého Žigu poslal do vazby, kde zůstane až do zahájení hlavního líčení. To zatím nebylo nařízeno.

Obžaloba pětičlennou skupinu viní z toho, že loni 7. srpna surově napadla mačetami a obušky tři hosty místního nonstop baru.

Čtyřem hrozí za pokusu o vraždu a výtržnictví až dvacetiletý nebo výjimečný trest. Jednomu z obviněných za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí nižší trest pět až 12 let vězení. Kromě nejmladšího obžalovaného jsou všichni stíháni vazebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám