Hlavní obsah

Policistům v Plzni ujížděl stovkou a opilý. Muži, který nikdy neměl řidičák, hrozí šest let

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Divoká noční honička, při které opilý a zfetovaný recidivista v Plzni vjel do protisměru, na chodník nebo také naboural dvě policejní auta, měla ve středu dohru u plzeňského okresního soudu. Již sedmnáctkrát trestaný 38letý Zdeněk Treml, který nikdy neměl řidičák, je obžalovaný z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci. Hrozí mu až šest let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič v PlzniVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté chtěli zkontrolovat Tremla na Nepomucké třídě poté, co si všimli, že jeho vůz Škoda Felicia má poškozený a uvolněný přední nárazník. Na výzvy k zastavení ale řidič nereagoval a místo toho zrychlil.

Do jeho pronásledování se postupně zapojilo několik policejních hlídek. Honička trvala více než půl hodiny, skončila na Mikulášském náměstí, kde Treml narazil do kovových sloupků a zastavil. Z vozidla sice utekl, policisté jej však po chvilce dohnali a zadrželi.

„Nejdřív jsem chtěl zastavit, ale potom jsem si to rozmyslel a začal ujíždět,“ uvedl před soudem Treml.

Tvrdil, že vezl kamaráda z hospody domů. „Šli jsme spolu na pivo. Dali jsme i nějakou vodku a nakonec si šňupli pervitin,“ pokračoval obžalovaný muž.

Na Nepomucké třídě zaregistroval stojící policejní vozidlo. „Ve zpětném zrcátku jsem si všiml, že se za mnou rozjeli. Možná dvě tři minuty mě sledovali. Pak začali houkat a já sešlápl plyn,“ líčil Treml začátek honičky.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdeněk Treml přichází k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

Chtěl prý policisty setřást. „Jel jsem, jak mi zrovna napadlo, zajel jsem do jednosměrky nebo na chodník. Policejním autům jsem se snažil vyhýbat, nechtěl jsem na ně nijak útočit. Asi jednou nebo dvakrát jsme se dostali do kontaktu,“ líčil Treml dramatické okamžiky s tím, že padesátkou rozhodně nejel.

Zastavil, až když naboural do kovových sloupků na pěší zóně. „Snažil jsem se utéci, ale policisté mě obklíčili a naskákali na mě. Dostal jsem od nich pořádně, ale je to v pořádku, zasloužil jsem si to,“ uzavřel Treml.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků. Muž je nyní obžalován z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci, za což mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám