Hlavní obsah

Policistu s celníkem čeká za loupež soud

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Až dvanáct let vězení hrozí policistovi a celníkovi, kteří v dubnu přepadli v Domažlicích vietnamský krámek a prodavače připravili o půl miliónu korun. Státní zástupce podal na oba veřejné činitele a na jejich další čtyři komplice obžalobu.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

"Šestice mužů je obviněna z loupeže, policista a celník navíc z trestného činu zneužití pravomoci," řekla v pondělí náměstkyně plzeňské krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthálová.

Podle ní žalobce shromáždil dostatek důkazů, aby gang postavil před soud.

Do obchodu, který stojí asi 50 metrů od budovy dopravní policie, přijeli celník s policistou bílou felicií. Ještě předtím se převlékli do služebních stejnokrojů.

Vietnamci dělali tipaře

Podle obžaloby se celník prokázal průkazem. Řekl prodavačce, že jde zkontrolovat doklady a odešel s ní do kuchyně. Mezitím druhý muž sebral z kasy 450 až 500 tisíc korun. Potom odešli zadním vchodem. Tam spadla klec a oba byli na místě zatčeni. [celá zpráva]

Jejich kolegové je totiž delší dobu sledovali a u obchodu už na ně čekali. Současně s nimi skončili s želízky na rukou další čtyři muži, kteří dvojici lupičů přivezli na místo a kryli jim záda. Dva z nich, Vietnamci, navíc fungovali jako tipaři.

Všech šest obviněných je podle Lindentálové ve vazební cele. Během vyšetřování odmítli vypovídat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám