Hlavní obsah

Policistu načapaného při handlování s polským řidičem propustili

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český dálniční policista, který po dohadování vzal peníze od polského řidiče mezi Ostravou a polskými hranicemi, aniž mu vystavil doklad, přišel o místo. Šofér měl platit za to, že na D1 překročil rychlost. Handlování o výši pokuty zachytila skrytá kamera a řidič následně událost zveřejnil na polském internetovém serveru.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Případem se zabývala Generální inspekce bezpečnostních sborů, která policistu v tomto týdnu obvinila z pokusu zneužití pravomoci úřední osoby a podvodu. Následně byl obviněný policista propuštěn.

„Mohu potvrdit, že policista byl propuštěn v úterý ze služebního poměru,“ potvrdila mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Nahrávka zachycuje rozhovor mezi posádkou auta a policistou, který řidiči oznamuje, že překročil rychlost a že mu hrozí vysoká pokuta a rok zákazu řízení. Poté připouští, že by se mohl přestupek řešit i jinak.

Policista nejprve požaduje pět tisíc korun, nakonec se ale spokojí s částkou 400 zlotých, což je asi polovina. Nahrávka pak zachycuje i rozhovor osádky polského auta, která se o českých policistech vyjadřuje velmi nelichotivým a vulgárním způsobem.

Reklama

Výběr článků

Načítám