Hlavní obsah

Policistovi ukousl prst, u soudu se rozplakal

Právo, hon
OSTRAVA

Kvůli výtržnostem na odboru sociální péče městského úřadu, kde loni v únoru rozbil několik skříní, a především kvůli zářijovému útoku na policistu, kterému ukousl část malíčku na levé ruce, stanul v pondělí u Okresního soudu v Ostravě Aleš Jaškovský.

Foto: Aleš Honus, Právo

Aleš Jaškovský, obžalovaný z útoku na policisty, se před soudem rozplakal. Důvodem byla přítomnost kamer.

Článek

Roztržka mezi Jaškovským a dvěma policisty se odehrála na sídlišti Ostrava-Fifejdy. Muž vnikl v noci pod vlivem pervitinu na chodbu domu, kde začal kopat do dveří. Na místo přijeli policista Jan Kondula se svým kolegou a snažili se muže zpacifikovat a nasadit mu pouta.

"Najednou jsem ucítil bolest. Když jsem se podíval na ruku, zjistil jsem, že mi chybí článek na malíčku. Našli jsme ho až o čtyři patra níže. V nemocnici mi řekli, že už to nepůjde přišít,“ řekl policista, který musel prodělat plastiku a až do smrti bude mít malíček o dva centimetry kratší. "Už nemám bolesti, ale musím ještě nějakou dobu chodit na kontroly na infekční,“ řekl.

:. Bývalý policista Jan Kondula ukazuje malíček, ze kterého mu obžalovaný ukousl horní článek.foto: Právo/Aleš Honus

Když čtyřiatřicetiletého narkomana přiváděli do soudní síně, dal se před přítomnými fotografy do hlasitého pláče a v emotivním vystoupení pokračoval i v soudní síni. "Co tady dělají ty kamery? Budete mi věřit, že jsem neměl co do huby? Raději bych chcípnul,“ vykřikoval tak, že ho musel soudce opakovaně uklidňovat.

Čtyřiatřicetiletý narkoman byl v době útoku na policistu loni 11. září pod vlivem pervitinu, a proto nebyl obžalovaný z ublížení na zdraví, ale pouze z trestného činu opilství.

"Byl ve stavu nepříčetnosti,“ řekla státní zástupkyně. Jan Kondula už u policie nepracuje, důvodem k odchodu ale nebylo zranění. "Plánoval jsem to už dlouho. U policie jsem sloužil 26 let,“ řekl. Kvůli velkému množství svědků rozsudek nad Alešem Jaškovským v pondělí nepadl a případ byl odročen na březen.

:. Aleš Jaškovský, obžalovaný z útoku na policisty, se před soudem rozplakal. Důvodem byla přítomnost kamer.foto: Právo/Aleš Honus

Reklama

Výběr článků

Načítám