Hlavní obsah

Policisté v Praze několikrát naháněli stejné audi se šoféry na drogách

Novinky, kub
Praha

Symbolicky hru kočky s myší připomíná opakované prohánění stříbrného vozidla značky Audi pražskou policií. Hlídka auto zastavila hned čtyřikrát v několika dnech. Šoféry ovlivněné drogami policie vždy zadržela, musela je pak ale pustit a k zajištění auta neměla zákonné důvody.

Policie v Praze několikrát zastavila stejné audiVideo: Policie ČR

 
Článek

Nejdřív narazila motorizovaná jednotka policie v pátek na dvě stříbrná audi na benzínové stanici v pražských Zdibech. Jedno řídil 18letý mladík, který byl pod vlivem drog, navíc se návykové látky našly i uvnitř auta.

Druhé auto šoféroval 25letý muž s devíti zákazy řízení, kterého k tomu policisté znali z incidentu z loňského září, když se při kontrole snažil vyměnit si místo se spolujezdcem.

„Oba muži byli omezeni na osobní svobodě a převezeni na příslušné obvodní oddělení,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Osmnáctiletého šoféra policisté zastavili ve stejném audi, jako tomu bylo na benzínce, znovu v neděli kolem 16. hodiny u hlavního nádraží v Praze. Řidiče opět zadrželi vzhledem k pozitivnímu testu na drogy.

Řidič s pervitinem v autě i v krvi se snažil ujet policii na Břeclavsku

Krimi

„Jako ve snu si připadali policisté v neděli patnáct minut před dvacátou hodinou, když projížděli pražskou Březiněvsí a v protisměru potkali stříbrné vozidlo Audi, ve kterém opět seděl osmnáctiletý muž, který za volantem neměl co dělat,“ popsala mluvčí.

Mladík šlápl na plyn hned, jak zaznamenal, že ho chce policie zastavit. Pronásledování skončilo jeho marným pokusem o útěk poté, co zastavil u parku v Březiněvsi. Pes vycvičený na hledání drog sice omamné látky nenašel, podle Siřišťové ale vyčenichal místa v autě, kde drogy před tím byly. Řidič znovu skončil na policejní služebně.

Zatím naposledy policie zastavila zmíněné audi ještě v neděli v Liberecké ulici. Tentokrát šoféroval 33letý muž, měl ale rovněž pozitivní test na drogy. V autě nebyl sám – společnost mu dělal 25letý muž, kterého policisté znali od září a připomněli si ho v pátek na benzínce, a rovněž mladík, který před pár hodinami ve stejném audi ujížděl hlídce v Březiněvsi.

Pronásledování řidičů na Šumpersku: Jeden uvázl v kukuřici, další nezvládl couvání

Krimi

Policie případy řeší jako přestupky v dopravě, po vyhodnocení biologického materiálu ale může být ve hře podezření z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky.

Opakované zastavování stejného vozidla umožňují podle všeho skuliny v paragrafech, podle policejní mluvčí neměli její kolegové při řešení situace zákonné prostředky k tomu, aby vozidlo zajistili. Důvodem byl například fakt, že zadržení řidiči nejsou majiteli auta.

Policie 18letého mladíka v případu neobvinila a případ řeší jako přestupek, musela ho proto pokaždé propustit.

Kde stříbrné audi momentálně je, policie neupřesnila. Zajištěné ale po posledním zastavení v neděli nebylo, je tedy možné, že na něj policie opět narazí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám