Hlavní obsah

Policisté v centru Prahy odradili dívku od skoku z okna

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Partnerská rozepře dohnala v sobotu krátce před čtvrtou hodinou ráno dívku k tomu, že se rozhodla ukončit život skokem z okna domu v centru Prahy. Na místo naštěstí včas dorazili policisté, kterým se podařilo dívku od skoku odradit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dramatická událost se odehrála ve Spálené ulici v centru Prahy. K domu, z jehož okna chtěla dívka skočit, vyrazili policisté pohotovostní motorizované jednotky.

Situace byla o to komplikovanější, že se okno nacházelo ve vnitrobloku domu, kam se díky nízkému průjezdu nemohli dostat hasiči s technikou. "Proto situaci řešili policisté přímo v bytě. Na místo také směřoval policejní intervent, který byl připraven poskytnout dívce základní psychologickou péči," informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policistům se však nakonec podařilo zhruba po půlhodinovém vyjednávání ženu přemluvit, aby z okna sestoupila zpátky do bytu. Tam už si ji převzali do péče záchranáři. Ti ji následně ve vážném psychickém stavu převezli do zdravotnického zařízení na Karlově náměstí.

"Policisté dalším prošetřováním zjistili, že popsanému dramatu předcházela partnerská rozepře, která vyústila v dívčin pokus ukončit život," upřesnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám