Hlavní obsah

Policisté postřelili řidiče, který se jim snažil ujet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

Policisté postřelili v neděli v noci řidiče (21), který se snažil ujet hlídce na silnici u Rožnova pod Radhoštěm. Muž byl převezen se zásahem břicha do nemocnice. Inspekce vnitra prověřuje, zda policisté nepochybili. Uvedla to v úterý ČT.

Článek

Na auto, které údajně křižovalo silnici a ohrožovalo ostatní, upozornili řidiči policii kolem druhé hodiny ranní. Policejní hlídka pak řidiče chtěla zastavit, ale ujíždějící muž to zřejmě odmítl. Podle policistů jel velmi riskantně. Po varovných i mířených výstřelech do pneumatik sjel údajně náhle ze silnice a na louce se pokusil najet na policisty, kteří na něho proto vystřelili. Kulka zasáhla mužova játra a slinivku.

Zraněnému řidiči hrozí obvinění z trestného činu útoku na veřejného činitele. Podle policistů pravděpodobně neměl ani řidičský průkaz.

Televize připomněla, že případů policejní střelby na ujíždějící řidiče přibývá. Zatímco v roce 2006 použili zbraň v období od 1. ledna do 10. září celkem ve 20 případech, letos ve stejném období to bylo již 33 případů. "Je to spojeno se zvyšující se agresivitou řidičů, kdy velmi často svoje vozidlo používají jako zbraň proti policii, najíždějí na policisty," uvedl mluvčí policejního prezidia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám