Hlavní obsah

Policisté podali trestní oznámení na otce heparinového vraha

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Okresní policie v Hradci Králové prověřuje trestní oznámení, které podali dva policisté z východočeské policejní správy na Bohumila Zelenku. Otce tzv. heparinového vraha viní z toho, že znevažoval jejich práci. Zelenka starší vyšetřovatele nařkl z toho, že přiznání z jeho syna vymohli nezákonnými prostředky.

Článek

"Dva policisté podali po skončení soudního řízení trestní oznámení, které se týká podezření, že pan Zelenka v médiích znevažoval jejich práci. Policisté se jeho některými výroky pro sdělovací prostředky cítí pomluveni a křivě obviněni. Nyní se prověřuje, zda se pan Zelenka nedopustil trestných činů křivého obvinění, pomluvy nebo útoku na státní orgán," řekl Právu hradecký státní zástupce Pavel Bužga.

"Věc je zatím ve stadiu zkoumání, zda by výroky pana Zelenky mohly naplnit skutkovou podstatu uvedených trestných činů, trestní stíhání dosud zahájeno nebylo,“ dodal žalobce.

Oznámení podali zřejmě Kvasničková a Lomnický

Autory trestního oznámení Bužga odmítl jmenovat, ale pravděpodobně jde o kriminalisty Hanu Kvasničkovou a Jana Lomnického. Petr Zelenka, jemuž Vrchní soud v Praze minulý měsíc potvrdil doživotní trest, k němuž ho za sérii heparinových vražd odsoudil v únoru Krajský soud v Hradci Králové, o nich tvrdil, že od něho vymohli přiznání nezákonnými prostředky.

Kvasničkovou a Lomnického si hradecký soud v únoru pozval k svědeckému slyšení, ale oba vyšetřovatelé popřeli, že by při Zelenkově výslechu postupovali nekorektně.

"Všiml jsem si, že Zelenka byl nervózní, ale spolupracoval. Nikdo mu nevyhrožoval, ani na něho nepůsobil tak, aby měl strach,“ uvedl tehdy Lomnický a Kvasničková vypovídala podobně.

Zelenka st.: vyšetřovatelé lžou

Bohumil Zelenka krátce nato označil jejich výpovědi za nepravdivé. "Lžou jako když tiskne! Paní Kvasničková a pan Lomnický se musí do pekla propadnout za to, co tu předvedli,“ řekl novinářům.

Bužga dodal, že pokud policie dojde k názoru, že výroky Zelenky staršího byly způsobilé policistům uškodit, zahájí trestní stíhání. "V opačném případě bude oznámení odloženo,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám